Schmuck Erzsébet

Schmuck Erzsébet: a kisnyugdíjasokat kinevető Tállai mondjon le

Schmuck Erzsébet: a kisnyugdíjasokat kinevető Tállai mondjon le

Lemondásra szólítja fel a Pénzügyminisztérium államtitkárát az LMP társelnöke, mivel az elmondása szerint Tállai András kinevette a szegénysorban élő nyugdíjasokat.

Az LMP politikusa szerint Tállai András méltatlanná vált a pozíciójára akkor, amikor “gyakorlatilag kinevette a szegényeket és a rászorulókat”. Erre azt követően került sor, hogy Schmuck Erzsébet arra szólította fel az államtitkárt, már idén, karácsony előtt fizessék ki az időseknek a 13. havi nyugdíj első egyheti részét.

Az LMP társelnöke szerint bármit is állítson a kormány, a nyugdíjasok helyzete egyre rosszabb. A statisztikai hivatal adatai szerint az elmúlt egy évben 72 ezer nyugdíjas csúszott szegénysorba, az elmúlt tíz évben pedig több százezren.

“Míg az állam 2010-ben a GDP több mint tíz százalékát fordította nyugdíjakra, jelenleg csupán a 9 százalékát. Hatszázezren kapnak 100 000 forintnál kevesebb járadékot, míg több mint 70 000 idős havi 50 000 forintból próbál életben maradni”

– fogalmazott Schmuck Erzsébet.

“Számukra a karácsony igen megterhelő lehet anyagilag, ezért kérte az államtitkárt a két hónap múlva esedékes járandóság korábbi kifizetésére. Tállai András azonban erre a felvetésre nem is reagált”

– idézte fel az LMP társelnöke.

Kapcsolódó cikkek