Schmuck Erzsébet

Schmuck Erzsébet: a kormány visszaél hatalmával, ha nem teremt konszenzust

Schmuck Erzsébet: a kormány visszaél hatalmával, ha nem teremt konszenzust

Az LMP szerint a kormány visszaél hatalmával, ha nem teremt politikai konszenzust a koronavírus-járvány kezelésével kapcsolatban. Ezt mondta az ellenzéki párt társelnöke vasárnap, a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatón.

Schmuck Erzsébet kifejtette, az LMP az egyetértésre törekedve három módosító javaslatot nyújtott be a rendkívüli jogrend meghosszabbítását és a büntető törvénykönyv (Btk.) változtatását tartalmazó kormányzati előterjesztéshez, amelyről hétfőn szavaz az Országgyűlés.

Hangsúlyozta, azt szeretnék, ha a rendeleti kormányzásnak valamilyen időpontban,  akár három, akár hat hónapban, de meghatároznák a végét.

“Az LMP emellett kezdeményezte, hogy a frakcióvezetők fordulhassanak az Alkotmánybírósághoz a rendkívüli jogrend idején, harmadik javaslatában pedig a véleménynyilvánítás szabadságának korlátozását szándékozik megakadályozni”

– fejtette ki Schmuck Erzsébet.

Az ellenzéki párt társelnöke szólt arról is, még mindig nem lehet tudni, hogy a magyar egészségügyi rendszer hogyan birkózni majd meg azzal, amikor naponta akár több százzal vagy ezerrel emelkedik a megbetegedések száma.

“Az is nagy kérdés, hogy a járműgyártásnak kitett magyar gazdaság hogyan tud talpon maradni, a magyar kis- és középvállalkozások, valamint a háztartások ugyanis nagyon sérülékenyek, a családok zömének legfeljebb egy-két hónapra elég tartaléka van”

– mondta Schmuck Erzsébet.

Kapcsolódó cikkek