Schmuck Erzsébet

LMP: Nagy István adjon magyarázatot az ökológiai gazdálkodás szak megszüntetésére

LMP: Nagy István adjon magyarázatot az ökológiai gazdálkodás szak megszüntetésére

Az LMP-Magyarország Zöld Pártja írásbeli kérdéssel fordult Nagy István miniszterhez, mert tudni szeretné, mégis milyen érvek szólnak az agrárökológiai gazdálkodási mesterszak beszántása mellett. A zöld párt szerint ez a lépés újabb bizonyíték arra, hogy a Fidesz kormány továbbra is a nagyüzemi agrárlobbi érdekeit szolgálja ki.

“A magyar kormány ismét bizonyságot tett róla, hogy továbbra is ragaszkodik a környezetpusztító mezőgazdasági gyakorlat folytatásához, hiszen kormányrendeletben tiltották be az ökológiai gazdálkodási mérnök mesterszak indításának a lehetőségét. Az előzményekről se feledkezzünk meg, úgy mint a környezetgazdálkodást oktató Szent István Egyetem Környezet- és Tájgazdálkodási Intézetének évekkel ezelőtti megszüntetése, a nemzetközi hírű Kishantosi Ökológiai Mintagazdaság tönkretétele, és más ökológiai gazdálkodással kapcsolatos képzések megszüntetése.

A nagyipari módszerekkel végzett, vegyszeres, monokultúrás, a klímaváltozás negatív hatásait felerősítő gyakorlat katasztrofális hatással van talajainkra, természeti környezetünkre, a fajok sokféleségére. Miközben a világ vezető agráregyetemein keresik a környezetkímélő, alternatív gazdálkodási gyakorlatokat, a magyar kormány megszünteti ennek oktatását és kutatását.

Az LMP írásbeli kérdéssel fordult az agrárminiszterhez és kéri, magyarázza meg a megmagyarázhatatlant” – fogalmazott Schmuck Erzsébet, a párt társelnöke

Kapcsolódó cikkek