Új befektető a Traction Labs Zrt.-nél

Új befektető a Traction Labs Zrt.-nél

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött egymással a startup vállalkozásokat támogató Traction Labs Zrt. (Traction Tribe) és a JEREMIE III. forrásból gazdálkodó PBG FMC Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.: Az együttműködés keretében két év alatt, több mint fél milliárd forintnyi forrást biztosít a tőkealap-kezelő a Traction Tribe-nak.

A Traction Tribe most induló, magyar és régiós vállalkozásokat segít innovációik megvalósításában és az amerikai piacra lépésben. A most kötött megállapodás megfelelő tőkehátteret biztosít a cég számára az innovatív ötletek, üzleti lehetőségek támogatására, sikeres magyar vállalkozások nemzetközi piacokra történő bevezetésére. A Traction Labs Zrt. célja, hogy a következő két évben legalább ötven most induló startup vállalkozást segítsen üzleti ötleteik, saját innovációik fejlesztésében és támogassa piacra jutásukat az Egyesült Államokban. Elsősorban infótechnológiai, valamint az orvostechnológiához kapcsolódó, most induló, vagy rövid ideje működő cégek után kutatnak, amelyeket magyar és tengerentúli szakemberek segítenek az üzleti modell felépítésében. Céljuk a gyors növekedést középpontba állító amerikai startup-mentalitás hazai meghonosítása, amelyhez egyedülálló segítség a cég által fenntartott mentori csapat, partneri hálózat a technológiai központként számon tartott Szilícium-völgyben és Los Angelesben.

A Budapesten és Székesfehérváron működő, a második negyedév folyamán állandó kaliforniai jelenlétet tervező cég jelenleg már tíz startup vállalkozás munkáját segíti. Elképzeléseik szerint a kétéves ciklusra tervezett ötven vállalkozás közül legalább egy-két olyan lesz, amely az együttműködés révén jelentős, meghatározó céggé válhat nemzetközi viszonylatban is.

A közlemény szerint az innovációs iparágban elterjedt, egységesen 20-30 százalékos profitot remélő befektetői modell helyett a Traction Tribe kevesebb cégnél, de lényegesen nagyobb, akár sok száz százalékos megtérüléssel számoló konstrukcióval dolgozik. Ezzel a stratégiával Magyarországon egyedülálló üzleti modellt követnek, melyre Európa-szerte is alig akad példa, azonban az Egyesült Államokban olyan ismert startup inkubátoroknál vált sikeressé, mint az Y-Combinator, a 500 Startups, vagy a Techstars.

Kapcsolódó cikkek