Tíz startup képviseli Magyarországot

Tíz startup képviseli Magyarországot

Tíz magyar startup mutatkozik be a Collision konferencián, a világ egyik legjelentősebb technológiai eseményén Torontóban. Erről beszélt a közmédiának Vass-Salazar Mária, Magyarország ottawai nagykövete.

A diplomata kiemelte, a rendezvénysorozat számos új üzleti kapcsolatot kínál a résztvevő magyar cégeknek, amelyek reményei szerint kapukat nyitnak meg a kanadai piacon történő érvényesülés útján, “amihez a nagykövetség minden támogatást megad.” Vass-Salazar Mária hangsúlyozta, hogy Magyarország nagyköveteként prioritás számára az innováció és technológia terén való magyar-kanadai együttműködés erősítése.

“Büszkeséggel tölt el, hogy kezdeményezésünkre magyar stand nyílt az innovatív technológiák világszinten kiemelkedő fórumán, a Collision 2022 Konferencián, és olyan startupok képviselhetik hazánkat, melyek a nemzetközi versenyben is eredményesen állják meg a helyüket”

– fogalmazott.

A tíz magyar startupot egy kétkörös folyamat során választották ki, ahol a szakmai felkészültség és a már elért eredmények mellett “a célpiaci relevanciát”, valamint az angoltudást is figyelembe vették a bírálók – mondta Kölkedi Krisztián, a válogatást és a részvételt szervező Express Innovation Agency vezérigazgató-helyettese.

“Megtiszteltetés, hogy egy ekkora volumenű fórumon, mint a Collision társszervezőként részt vehetünk”

– erről beszélt Balla Sándor, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség kanadai regionális irodájának ügyvezető igazgatója.

“Büszkeséggel tölt el minket, hogy a magyar startupok a világ legszínvonalasabb cégei között mutatkozhatnak be, és jó eséllyel törhetnek be a kanadai piacra. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezt kapcsolatainkkal és kollégáinkkal minél inkább elősegíthessük”

– tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek