fotó: pixabay.com

Design Terminal: 9 új startuppal indul az őszi mentorprogram

Design Terminal: 9 új startuppal indul az őszi mentorprogram

Huszonegy ország pályázója közül hét magyar, egy barbadosi és egy osztrák startup részvételével kezdődik a Design Terminal idei őszi három hónapos intenzív vállalkozásfejlesztési programja.
A mentorprogramban 2017 óta elsősorban társadalmi kihívásra innovatív megoldást kínáló, induló vállalkozásokkal dolgozik a Design Terminal.

Ebben a szemeszterben nagyobb szerepet kap a csapatok igényeire szabott egyéni mentorálás, ezek mellett workshopokon, közösségépítő programokon is részt vesznek majd a startupok. A csapatoknak közösségi irodát adnak, ösztöndíjat kapnak, kapcsolatot építhetnek hazai és külföldi befektetőkkel, valamint a Design Terminal vállalati partnereivel.

“A startup alapító női vállalkozók, kismamák és kisgyermekes anyukák plusz ösztöndíjban részesülnek”

– írják a közleményben.

A programba most bekerült csapatok innovációi között van többek között a biztonságos városi kerékpártárolást forradalmasító megoldás, a városi komposztálást elősegítő rendszer, zenekarokat és előadókat összekötő applikáció, továbbá olyan szoftvermegoldás, mely megújítja a gyógyszerfejlesztést és új utakat nyit a személyre-szabott gyógyszerterápiának.

A Design Terminal Mentorprogramjának előző, tavaszi szemeszterén résztvevő 10 startup július 4-én mutatta be fejlesztéseit a Demo Day rendezvényen.

A Design Terminal Közép-Európa vezető innovációs ügynöksége, hét országban szervez inkubációs programokat, olyan vállalkozásokat segít, amelyek üzleti ötletükkel valamilyen társadalmi probléma megoldásához is hozzájárulnak.

Az elmúlt évek mentoráltjai között szerepelt a terhességgondozást a PregnaScan alkalmazással megújító E-Med4All, a kerekesszékes közlekedését segítő Route4U, az energiatermelő utcaburkolatot fejlesztő Platio, és a sürgősségi betegellátást könnyítő GyermekSOS. A tehetséggondozó programot a hazai és nemzetközi nagyvállalatok mellett az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) is támogatja, a programot 2014-ben az Európai Bizottság is kitüntette.

Kapcsolódó cikkek