Kétmilliárdos inkubátorház-fejlesztésről számoltak be Debrecenből

Kétmilliárdos inkubátorház-fejlesztésről számoltak be Debrecenből

Elérte legmagasabb pontját a kétmilliárd forintos beruházással a helyi innovációs tudományos technológiai Parkban épülő termelő és logisztikai inkubátorház: szerdán Barcsa Lajos, a város gazdaságért felelős alpolgármester, és Herdon István, a beruházó Xanga cégcsoport vezérigazgatója közösen helyezték el a bokrétát az épületen.

A fejlesztést megvalósító Ximple Kft. a Xanga csoport és az MFB csoporthoz tartozó MFB Invest Zrt. által 2019. év második felében éltere hívott – a Xanga Ventures Magántőkealap-kezelő Zrt. részéről menedzselt – Debreceni Iparfejlesztési Alap portfóliójába tartozó projektvállalkozás – ismertette a helyszínen Herdon István.

Hozzátette, a kéthektáros ingatlanon megvalósuló, mintegy ötezer négyzetméter hasznos alapterületű létesítmény építése tavaly év végén kezdődött el, a vázszerkezetre már rögzítették az oldalfalpaneleket, és elkészült a tető is.

Az inkubátorház több termelő és logisztikai cég részére biztosít majd korszerű infrastruktúra hátteret. A leendő bérlőkkel jelenleg folynak az egyeztetések a belső kialakításokról. A létesítmény kulcsrakész termelő és logisztikai egységeibe nyár végén költözhetnek be a vállalkozások.

Herdon István elmondta azt is, hogy a Xanga csoport a közelmúltban kezdte el azt az út és nagy kapacitású közmű infrastruktúra fejlesztést, amelynek során a Határ úti tudományos technológia park területét további 30 hektárral bővítik, így az meghaladja majd a 130 hektárt.

Az újonnan kialakított ingatlanokon a Debreceni Iparfejlesztési Alap hamarosan további kulcsrakész termelőüzemek és logisztikai központok beruházásait indítja el – jelezte a vezérigazgató.

Kapcsolódó cikkek