illusztráció

Indul a Smart Budapest Ötletverseny

Indul a Smart Budapest Ötletverseny

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) hirdette meg az Ötletversenyt, amelynek a célja az, hogy Budapest a 21. század kihívásaira hatékonyan reagálni képes, okosabb várossá váljon az elkövetkező években.

“Technológiai-szervezeti jó gyakorlatok összegyűjtésével lehetőség teremthető az innovatív, adatalapú döntéstámogató eszközök bevezetésére, pilot programok lefolytatására. A szervezők hat kategóriában (mobilitás, környezetbarát energetika, városi környezet, társadalmi partnerség, fenntartható gazdaság, turizmus) várják a jelentkezőket, akik egyaránt nevezhetnek a versenyre ötletekkel, illetve már kiforrott projektekkel is.

A legjobb ötletek és projekttervek gazdáit a Fővárosi Önkormányzat és a városüzemeltetést végző cégek egyedi tartalmú együttműködési megállapodásokkal jutalmazzák, sőt, piaci szereplők részéről felajánlott különdíjak is elérhetők a pályázóknak.

A BVK a verseny főszervezőjeként nem csak a jelentkezők forráshoz jutását segíti majd, de a Smart Budapest Közösség vezetőjeként mentorációt is nyújt a vállalkozásoknak. A verseny fővédnöke Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes, főszervezője Ilyés Márton, a BVK elnöke” – olvasható a közleményükben, amelyben az áll, hogy az Ötletversenyről részletes információ a BVK weboldalán található.

Kapcsolódó cikkek