"A Mi iskolánk bajnoka"

A tavalyi három után idén is három oktatási intézmény tornacsarnokát újították fel "A Mi iskolánk bajnoka" program keretében.

A Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Diáksport Szövetség, illetve a Poli-Farbe festék- és vakolatgyár együttműködése keretében lebonyolított renoválás 2,5 millió forintból valósult meg. A megszépült tornatermek ismert olimpikonok nevét vették fel. Az iskolai renováló és egyben sportnépszerűsítő program keretében tavaly Szombathelyen, Tatabányán és Újpesten szépült meg három iskola tornacsarnoka, idén pedig két budapesti és egy kápolnásnyéki intézménnyel bővült a kör – amint az a program szervezőinek szerdai közleményéből kiderül. A szükséges festékanyagok biztosítása mellett a felújítást a gyár csapata végezte el az idei tanév megkezdéséig.

A budapesti Csanádi Árpád Általános Iskola, Sportiskola, Középiskola és Pedagógiai Intézetnek két tornatermét is felújították, ezeknek a névadója Kozák Danuta kajakozó és Lőrincz Tamás birkózó lett. A szintén budapesti Kazinczy Ferenc Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola tornaterme a birkózó Módos Péter, a kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény pedig a kajakos Tóth Dávid nevét vette fel. 
A Csanádi Árpád iskola egyik tornacsarnokát Kozák Danuta a diákokkal közösen avatta fel és az igazgatónő, Rabi Ferencné közreműködésével, valamint Balogh Gáborral, a Magyar Diáksport Szövetség elnökével közösen helyezték fel az iskola tornatermének új nevét jelölő táblát.

Kapcsolódó cikkek