Ők készülhetnek a világbajnokságra

Ők készülhetnek a világbajnokságra

beugranakKemény Dénes, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte tizenkilenc fős keretét, amely a jövő héten megkezdi a felkészülést a júliusi, sanghaji világbajnokságra. Ebből a körből kerül ki majd a Kínába utazó tizenhárom játékos. 

A nemzeti csapat honlapján, a vlv.hu-n szerda éjjel közzétett névsorban helyet kapott négy, egyenként egyformán háromszoros olimpiai bajnok is. A kapus Szécsi Zoltán, továbbá a szintén egri, frissiben magyar bajnoki címet szerzett Biros Péter, a Vasas balkezes klasszisa, Kiss Gergely, s az olasz Pro Reccónál légióskodó Kásás Tamás. Ugyancsak bekerült a keretbe a kétszeres ötkarikás aranyérmesek közül Kásás csapattársa, Madaras Norbert, míg az egyszeres olimpiai bajnokok sorát a listán Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Steinmetz Ádám, és a horvát Primorje Rijekát erősítő Varga testvérpár, Dániel és Dénes alkotja. Ugyanakkor a Honvéd kétszeres olimpia első hálóőre, Gergely István hiányzik.

Kemény Dénes

Kemény Dénes

A világbajnokságra készülő keret:

kapusok: Baksa László, Nagy Viktor, Szécsi Zoltán
mezőnyjátékosok:  Biros Péter, Bundschuh Erik, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kásás Tamás, Kis Gábor, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Steinmetz Ádám, Szivós Márton, Török Béla, Varga Dániel, Varga Dénes, Varga II. Zsolt, Vámos Márton

Kásás visszatért

Kásás Tamás is készülhet

Kemény Dénes így nyilatkozott:

„A keret összeállításánál az egyik szempont az volt, hogy az előző kétévihez képest több tapasztalt, már kipróbált játékosra számíthassak, mert nagyon fontos világversenynek tekintem az idei világbajnokságot. Ebből a szempontból örvendetes, hogy visszatért Kásás Tamás. A másik, ami nyilván szembetűnő a nevek olvasásakor, hogy nagyon erős átfedések vannak a posztokat tekintve, amivel többek között azt szeretném elérni, hogy menet közben ne kelljen játékost behívni, mint tavaly. Azt is figyelembe kellett vennem, hogy a csapat részletekben fog kiegészülni, mert biztos, hogy négy játékos az első edzésen nem lesz jelen, a két rijekai és a két reccói. Ők két lépésben fognak csatlakozni, tehát ahhoz, hogy a felkészülés elején teljes értékű munkát tudjunk végezni, szükséges volt az eredetileg elgondolt tizenhét, tizennyolccal szemben a tizenkilences létszám, mert ez a valóságban menet közben lesz csak tizekilenc.”

A legendás vezetőedző két játékosra, a meghívottak között régen szerepelt világbajnok Varga II. Zsoltra és a műtét előtt álló egri centerre, Kis Gáborra külön is kitért.

„Zsolttal kapcsolatosan azt látom, hogy szemben az előző évvel, sokkal stabilabban és megbízhatóbban, egyenletesebben teljesít. És ő aztán tényleg több helyen is használható, a kapusposzton kívül mindenhol, védőként, bármelyik szélső, vagy hátsó poszton, és centerben is, tehát nem csak a centertudása számít. Kis Gáborról pedig ezt mondta: “Aki látta, hogy Kicsi mit produkált a bajnoki döntőben, az szerintem azon csodálkozna, hogyha én nem számítanék rá. Számítok rá. A műtét ugyanúgy halasztható, mint ahogy halasztható volt eddig.”

Kapcsolódó cikkek