Kiss Norbert kamionversenyzõ a Nagy Futam versenyautókat felvonultató budapesti bemutatón 2019. május 1-jén, fotó: Lakatos Péter/MTI

Futamgyőzelemmel kezdett Kiss Norbert

Futamgyőzelemmel kezdett Kiss Norbert

A szombati első futamon rajt-cél győzelmet aratott, a másodikon pedig másodikként ért célba a címvédő és háromszoros Európa-bajnok Kiss Norbert, a Révész Racing versenyzője a gyorsasági kamion Eb idei harmadik fordulójának első versenynapján, a Slovakiaringen.

Az Eb-pontversenyt most is vezető 37 éves szombathelyi pilóta a sorozat honlapja alapján magabiztosan nyerte a délelőtti időmérő edzést, majd az első futamon majdnem nyolc másodperces különbséggel diadalmaskodott a másodikként célba érő német Sascha Lenz előtt. Harmadikként a hatszoros Eb-győztes, szintén német Jochen Hahn zárt. A fordított rajtrács szabályának megfelelően Kissnek a második viadalt a nyolcadik pozícióból kellett kezdenie, de a célba így is másodikként ért be a győztes brit Jamie Anderson mögött. Ezen a viadalon a háromszoros Európa-bajnok spanyol Antonio Albacete lett a harmadik. A kamion Eb szlovákiai fordulója vasárnap egy újabb időmérővel, valamint további két futammal folytatódik.

Kapcsolódó cikkek