Kiss Norbert kamionversenyzõ a Nagy Futam versenyautókat felvonultató budapesti bemutatón 2019. május 1-jén, fotó: Lakatos Péter/MTI

Műszaki hiba után is sikerült Kiss Norbertnek

Műszaki hiba után is sikerült Kiss Norbertnek

Az első futamban műszaki hiba miatt kiállni kényszerült, a másodikban viszont győzelmet aratott szombaton Kiss Norbert, a Révész Racing címvédő és négyszeres Európa-bajnok versenyzője a gyorsasági kamion Eb belgiumi Zolderben zajló viadalán.

A 38 éves szombathelyi pilóta az időmérő edzést az idén már megszokott módon megnyerte, de hiába rajtolhatott pole pozícióból a hétvége első futamán, három kör után a turbófeltöltő meghibásodása miatt lelassult, majd fel is kellett adnia a küzdelmet. A viadalt a hatszoros Európa-bajnok német Jochen Hahn nyerte, aki ezzel 25 pontot hozott az összetettben élen álló Kissen.

A szombati nap második versenyét a magyar címvédőnek a rajtrács végéről kellett megkezdenie, de hamar “átrágta magát” a mezőnyön, a második körben már negyedik volt és végül kilenc kör után az élen zárta a baleset miatt piros zászlóval leintett futamot.

Kiss így mentette a menthetőt a balul sikerült első viadal után, és jelenleg 275 ponttal áll az összetett élén, míg a második Hahnnak 215 pontja van. A kamion Eb zolderi fordulója vasárnap egy újabb időmérővel, valamint további két versennyel folytatódik.

Kapcsolódó cikkek