futó (illusztráció), fotó: pixabay.com

Ők az országos bajnokok maratonfutásban

Ők az országos bajnokok maratonfutásban

A nőknél Erdélyi Zsófia, a férfiaknál pedig Jenkei Péter nyerte meg a maratonfutók országos bajnokságát, melyet az olimpiai kvalifikációs időszak miatt bonyolítottak le szokatlan időpontban.

A Debrecenben rendezett viadalon a férfi verseny első számú esélyese, Csere Gáspár betegség miatt nem tudott indulni, távollétében pedig Jenkei fölényesen, 2:18:52 órás idővel győzött.

Jenkeihez hasonlóan Erdélyi is simán szerezte meg a bajnoki címet, 2:42:24 órás eredménye több mint nyolc perccel jobb volt, mint a második Szabó Tündéé.

“A közép- és hosszútávfutó szakma azt a döntést hozta, hogy az olimpiai kvalifikáció miatt megpróbálunk segíteni az atlétáknak. Nagyon régóta a Budapest Maraton keretein belül rendezték az ob-t, de egy kicsit szokatlan időpontban, elsősorban a kvalifikáció miatt úgy döntött a Magyar Atlétikai Szövetség, hogy az ob-t saját hatáskörbe vonja”

– indokolta a március eleji rendezést Gyulai Miklós, a MASZ elnöke a szövetség honlapjának. Debrecenben egy 2,8 kilométeres kisebb és egy 3,5 kilométeres nagyobb kört alakítottak ki, az atlétikapályáról indulva előbbit egyszer, utóbbit 11-szer futották körbe az atléták, mielőtt visszatértek a Gyulai István Stadionba.

Eredmények, maraton ob:

férfiak:
1. Jenkei Péter (Vasas) 2:18:52 óra
2. Bódis Tamás (Postás SE) 2:24:22
3. Tugyi Levente (DVTK) 2:29:30

nők:
1. Erdélyi Zsófia (UTE) 2:42:24 óra
2. Szabó Tünde (PVSK) 2:50:41
3. Ménes Anita (Tiszakécske VSE) 2:53:47

Kapcsolódó cikkek