Ők nyerték a hatodik Balaton Szupermaratont

Ők nyerték a hatodik Balaton Szupermaratont

Gyebnár Éva

Steib Péter és Gyebnár Éva nyerte meg a csütörtökön Siófokról elrajtolt 6. BSI Balaton Szupermaratont, melynek mezőnye a Balatont megkerülve, vasárnap érkezett vissza Siófokra.

A szervezők tájékoztatása szerint a Szufla Sportegyesületet képviselő Steib Péter valamennyi szakaszon elsőként ért célba, összideje 13 óra 12 perc 21 másodperc lett, így 50 perccel előzte meg a német Marcus Baldaufot.

A nőknél a békési Gyebnár Éva ugyancsak mind a négy napon a legjobbnak bizonyult, eredménye 17 óra 17 perc 18 másodperc, és 72 perccel ért be hamarabb, mint a második helyezett Martinák Anikó.A váltóknál a Coca-Cola Testébresztő csapata nyert 11:49:26 órával.

Az első napon a Siófok és Fonyód közötti 48,2 kilométeren az eső esett, a másodikon a Fonyód és Szigliget közötti 52,9 kilométeren, illetve a harmadikon a Badacsony és Balatonfüred közötti 43,6 kilométeren viharos szél fújt, míg a negyediken a Balatonfüred és Siófok közötti 50,7 kilométeren mínusz három fok és jeges utak nehezítették a mezőny dolgát.

A négynapos versenyre 202 egyéni induló, 64 páros és 115 csapat – összesen 15 ország több mint 1100 futója – jelentkezett.

Kapcsolódó cikkek