fotó: pixabay.com

Ilyen focipályát nem akarnak látni a skótok

Ilyen focipályát nem akarnak látni a skótok

A műfüves pályák betiltását követeli a skót hivatásos labdarúgók szervezete (PFA).

Liam Craig, az érdekvédelmi egyesület elnöke csütörtökön emlékeztetett, hogy az élvonalbeli csapatok közül a Livingston, a Kilmarnock és a Hamilton sem természetes gyepszőnyegen játssza hazai meccseit. A három érintett klub játékosain kívül a Premiership többi futballistáját a petíció aláírására szólították fel – a skót STV csatorna szerint. A szervezet a közelmúltban felmérést készített, amelyből kiderült,

hogy a labdarúgók véleménye szerint a Hamilton és a Kilmarnock pályája a legrosszabb.

Liam Craig elmondta, a játékosok szerint pozitív hatással lenne a skót labdarúgásra, ha az élvonalban betiltanák a mesterséges pályaborításokat.

“A labda másképp gurul és másképp pattan, ez befolyásolja a játékosok pillanatnyi döntéshozatalát is. A műfüvön rossz hatással vannak a testre az olyan mozgásformák, mint a futás, az irányváltás és a labdakezelés, ez elkerülhetetlenül befolyásolja a teljesítményt”

– szögezte le a St. Johnstone játékosa.

Hozzátette, a futballisták gyakran arra panaszkodnak, hogy hosszabb pihenőre van szükségük olyan meccsek után, amelyeket mesterséges borításon játszottak. Nemrégiben a két legismertebb skót klubcsapat, a Celtic és a Rangers vezetőedzői, Brendan Rodgers és Steven Gerrard is a műfüves pályák betiltását szorgalmazták, miután Jamie Murphy, a Rangers szélsője augusztusban súlyosan megsérült a Kilmarnock pályáján.

Kapcsolódó cikkek