forrás: pixabay.com

Ekkor lesz idén a budapesti kick-box világkupa

Ekkor lesz idén a budapesti kick-box világkupa

A megszokott májusi időpont helyett szeptember 16. és 19. között rendezik meg a BOK Sportcsarnokban a kick-box világkupát.

“Hosszú évek óta mindig májusban került sor a kick-box világszervezet, a WAKO világkupa-sorozatának magyarországi állomására, amely az utóbbi időben a széria egyik legnépesebb és legrangosabb viadalává nőtte ki magát, 2019-ben például 42 ország több mint 1700 sportolója lépett tatamira és ringbe”

– idézte a Magyar Kick-box Szakszövetség (MKBSZ) keddi tájékoztatása Galambos Péter elnököt.

“Tavaly a koronavírus-járvány miatt a többi versenyhez hasonlóan a budapestit is törölni kellett, a szervezőbizottság idei első ülésén viszont úgy döntött: 2021-ben megrendezi az eseményt, csak éppen a szokásosnál később, egy őszi időpontban. Meggyőződésem, hogy szeptemberben már egy jó és komoly verseny tudunk csinálni”

– tette hozzá.

Az MKBSZ vezetője úgy vélte, valószínűleg a magyarországi világkupa lesz a járványt követően az első igazán nagy, minden korosztályt érintő verseny a sportágban. A szövetség reméli, hogy sokan eljönnek majd Budapestre már csak azért is, mert a megméretés kiváló felkészülési lehetőség lesz az őszi felnőtt világbajnokságra.

Kapcsolódó cikkek