forrás: pixabay.com

Csúcsrészvétel várható a 26. magyar kick-box világkupán

Csúcsrészvétel várható a 26. magyar kick-box világkupán

Rekordot jelentően 45 ország versenyzői, összesen több mint 1700-an neveztek a 26. magyar kick-box világkupára, amelynek a BOK Csarnok ad otthont péntektől vasárnapig.

Az esemény keddi sajtótájékoztatóján Galambos Péter, a hazai szövetség (MKBSZ) elnöke kiemelte, hogy a tavaly március óta a koronavírus-járvány miatt gyakorlatilag teljesen szünetelő nemzetközi versenyek újjáéledését jelenti a budapesti vk. A pandémia ugyanakkor további egészségvédelmi lépéseket, óvintézkedéseket követel meg, ezért a BOK Csarnokban nem lesznek nézők.

“Inkább lemondtunk a jegybevételről, mert fontosabb a biztonság”

– szögezte le az elnök, hozzáfűzve, hogy az úgynevezett Covid-protokollnak megfelelően a versenyzők a sportcsarnokba csak védettségi igazolvánnyal vagy 72 óránál frissebb negatív teszttel léphetnek be, s mindenki számára kötelező a maszk használata.

A mind a hét szabályrendszer művelőit ringbe, illetve tatamira szólító viadal sportszakmai rangját emeli, hogy nemrég a Nemzetközi Olimpiai Bizottság teljes jogú sportágnak ismerte el a kick-boxot, amely jó esetben akár már a 2028-as Los Angeles-i nyári ötkarikás játékok hivatalos programjában helyet kaphat.

A világkupán szereplő magyar csapatot 310-en alkotják, s többüktől is aranyérmet vár a honi szövetség. Sportdiplomáciai siker is kilátásban van: jó eséllyel az európai szövetség, a WAKO Europe elnökévé választják az eddig ügyvivő elnökként dolgozó Király Istvánt, az MKBSZ alelnökét a vk keretében tartandó tisztújító közgyűlésen.
A budapesti verseny jelentőségét növeli, hogy az remek felkészülési lehetőséget kínál minden korosztálynak egyfelől az októberi felnőtt világbajnokságra, másfelől az utánpótlás novemberi Európa-bajnokságára.

Kapcsolódó cikkek