fotó: pixabay.com

Az íreket kell legyőznie a magyar válogatottnak a továbbjutásért

Az íreket kell legyőznie a magyar válogatottnak a továbbjutásért

A magyar U17-es labdarúgó-válogatott kedden 20 órakor játssza az utolsó csoportmérkőzését a hazai rendezésű Európa-bajnokságon. Az írek elleni találkozón egy pont is elegendő lenne a továbbjutáshoz, de a cél a győzelem.

Belvon Attila együttese a walesiek elleni magabiztos, 3-0-s siker után 5-3-ra alulmaradt a lengyelekkel szemben, így a csoportmérkőzések utolsó körében dől el, hogy továbblép-e a negyeddöntőbe. Az írek ugyancsak 3-0-ra győzték le Walest, viszont 5-1-re kikaptak a lengyelektől. A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a magyar és az ír együttes februárban kétszer is megmérkőzött egymással Spanyolországban felkészülési találkozón, akkor az ellenfél az első mérkőzést 1-0-ra megnyerte, a másodikon 0-0 lett a végeredmény.

A vasárnapi regenerációt követően hétfőn a magyar keret minden tagja teljes értékű edzésmunkát végzett, vagyis Írország ellen mind a 20 játékosra számíthat Belvon Attila.

“Az elmúlt két napban próbáltuk a lengyelek elleni mérkőzés pozitívumait erősíteni a játékosokban, mert a vereség ellenére voltak ilyenek is, az más kérdés, hogy öt gólt egyetlen mérkőzésen sem szabad kapni”

– fogalmazott Belvon Attila.

“A játékosok is érezték, hogy több lehetett volna az előző mérkőzésben, és azzal is tisztában vannak, hogy az írek ellen nem követhetünk el olyan hibákat, mint szombaton. Támadásban szeretnénk megtartani azt a tudatos játékot, amellyel két mérkőzésen hat gólt szereztünk eddig a csoportban, ugyanakkor védekezésben stabilabbnak, fegyelmezettebbnek kell lennünk. Nagy hibát követnénk el, ha döntetlenre próbálnánk játszani. Gólokat akarunk lőni, győzni akarunk, és ebben a csapatban minden megvan ahhoz, hogy el is érjük a célunkat az írek ellen.”

A mérkőzés 20 órakor kezdődik a felcsúti Pancho Arénában. A már biztos csoportgyőztes lengyelek a pont nélkül álló, és biztosan búcsúzó walesiekkel játszanak ugyanekkor Budaörsön.

Kapcsolódó cikkek