Miskolci győzelmével az élvonalban maradt a Kisvárda

Miskolci győzelmével az élvonalban maradt a Kisvárda

A Kisvárda győzött szombaton a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában, ezzel kiharcolta a bennmaradást az élvonalban.

OTP Bank Liga, 33. forduló:

Diósgyőri VTK-Kisvárda Master Good 0-2 (0-2)

Miskolc, v: Vad II
gól: Obradovics (8.), Fernando Viana (41.)
sárga lap: Rui Pedro (11.), Kiss T. (66.), Márkvárt (94.), illetve Rubus (21.)

DVTK:
Bukrán – Orosz (Memolla, 46.), Polgár, Szűcs, Vági – Márkvárt, Iszlai, Korbély (Hasani, 61.), Rui Pedro (Molnár, 46.), Kiss T. (Makrai, 71.) – Ivanovszki (Cortes, 83.)

Kisvárda:
Dombó – Baranyai, Rubus, Kravcsenko (Tischler, 73.), Hej – Szimovics (Szőr, 61.), Lucas – Kovácsréti, Cukalasz, Obradovics (Sassá, 60.) – Fernando Viana (Ene, 73.)

A találkozónak a Kisvárda szempontjából volt nagy tétje, mivel a vendégek – akik az élvonalban még sosem győzték le a Diósgyőrt – csak pontszerzés esetén vehették biztosra, hogy bennmaradnak az élvonalban.

Menetközben az egy ponttal mögöttük álló Debrecent is figyelniük kellett, amely egyidejűleg a Paksot fogadta. A hatalmas tétet igazolva a Kisvárda a nyolcadik percben megszerezte a vezetést, mire a hat meccs óta nyeretlen DVTK rákapcsolt, és több ígéretes helyzetet alakított ki.
A játékvezető a 36. percben dörgés, villámlás és felhőszakadás miatt az öltözőbe rendelte a csapatokat, és csaknem negyedórás várakozás következett. A folytatásban Márkvárt remek szabadrúgása a keresztlécen csattant, majd a szünet előtt a Kisvárda egy szerencsés góllal növelte előnyét.

Térfélcsere után is a miskolci együttes kezdeményezett, hamarosan már tíz szögletnél tartott, de nem sikerült szépítenie.

Visszaesett az iram, majd a hajrára ismét felpörögtek a csapatok, de több gól már nem esett, így a Kisvárda a következő szezonban is az élvonal tagja marad.

Kapcsolódó cikkek