forrás: pixabay.com

Megyei másodosztályú ellenfelet kapott a Fradi

Megyei másodosztályú ellenfelet kapott a Fradi

A Ferencváros a mezőny egyetlen megyei másodosztályú csapatát, a Ráckeve VAFC-t kapta a labdarúgó Magyar Kupa első fordulójának csütörtök esti sorsolásán, amelyet a Puskás Arénában rendeztek.
A címvédő Budapest Honvéd együttese a harmadosztályú Tiszaújváros vendége lesz. Az élvonalbeli gárdák közül a legkevesebb utazás az MTK-ra vár, amely a Budapest I. osztályban szereplő 43. sz. Építők SK csapatát kapta ellenfélül.

Az idei kiírásra összesen 480 csapat nevezett. A megyei selejtezőkből végül 47 együttes került a főtáblára, hozzájuk csatlakozott 49 NB III-as, húsz másodosztályú és 12 élvonalbeli csapat, így alakult ki a 128-as mezőny.

Az első fordulóban az NB I-es együttesek idegenben lépnek pályára, a továbbjutás egy mérkőzésen dől el, ezeket szeptember 18-án, 19-én és 20-án rendezik. A kupagyőztes indulhat az Európa-liga selejtezőjében.

A MOL Nyrt. július végén jelentette be, hogy névadó támogatóként csatlakozik a 111 éves férfi Magyar Kupa-sorozathoz. Ennek köszönhetően megújult a kupa arculata és saját indulót is kapott.
A sorsolást megelőzően Hernádi Zsolt, az MOL elnök-vezérigazgatója elmondta, a sorozat különlegessége abban rejlik, hogy az ország minden régiója képviselteti magát, a legjobb amatőr és élvonalbeli csapatok egyaránt.

“A Magyar Kupában egy kis falu focistáinak is megvan a lehetőségük arra, hogy a legnagyobb klubokkal mérkőzzenek meg, és megmutassák az erejüket. Ez a fajta versenysorozat képes arra, hogy összehozza a csapatokat és közös nemzeti büszkeséget teremtsen”

– vélekedett.

Csányi Sándor, a magyar szövetség elnöke úgy fogalmazott, a kupasorozat számára a lehetőséget, a reményt jelképezi a labdarúgásban.

“A MOL Magyar Kupa igazi országos lefedettséggel rendelkező sorozat, amely a kis településekre és a nagyvárosokba is eljut. Minden esetben egy mérkőzésen dől el a továbbjutás, ezzel is nagyobb esélyt kapnak a kisebb klubok, hiszen egy meccsen bármi megtörténhet”

– nyilatkozta, majd hangsúlyozta, hatalmas lökést adhat a sorozatnak a jövőben, hogy a döntőt a Puskás Arénában rendezik, hiszen minden évben több mint hatvanezer ember lehet jelen a két legjobb kupacsapat mérkőzésén.

Magyar Kupa, országos főtábla, 1. forduló:

az NB I-es csapatok párosításai:
43. sz. Építők SK (megyei I.)-MTK Budapest
Mohácsi TE 1888 (megyei I.)-Budafoki MTE
Mezőkeresztes VSE (megyei I.)-Zalaegerszegi TE
Toponár SE (megyei I.)-Puskás Akadémia FC
Balassagyarmati VSE (NB III)-Diósgyőri VTK
Ráckeve VAFC (megyei II.)-Ferencvárosi TC
WATI-Kecskéd KSK (megyei I.) – Kisvárda Master Good FC
Termálfürdő FC Tiszaújváros (NB III)-Budapest Honvéd FC
Tiszaföldvár VSE (megyei I.)-MOL Fehérvár FC
Iváncsa KSE (NB III)-Újpest FC
Mándok VSE (megyei I.)-Mezőkövesd Zsóry FC
FC Hatvan (NB III)-Paksi FC

Kapcsolódó cikkek