"Fradi-város" épülhet a Népligetben

"Fradi-város" épülhet a Népligetben

Várost építene a Fradinak Kubatov Gábor a Népligetben. Erről ír a csütörtöki Népszabadság.

A napilap cikke szerint rendkívül készséges a “Fradi-város” létrehozásában érintett Kőbánya is. A Ferencvárosi Torna Club (FTC) jelenleg is több sportlétesítményt használ az Üllői úti stadion átellenében lévő Népligetben. A klub átmenetileg költözött át ide a 13,5 milliárd forintból felépülő új Albert Flórián Stadion átalakításáig. A fogadó létesítmények zöme leromlott állapotban van, részben ezek helyén alakítanák ki a “Fradi-várost”.

A lap szerint Kubatov Gábor már hónapokkal ezelőtt azt mondta az FTC Baráti Kör tagjainak, hogy találtak szponzort is a sportváros felépítéséhez. Az akkori tervek szerint első körben a mobil stadiont építenék fel, illetve felújítanák, modern locsolórendszerrel látnák el a pályákat. Második lépcsőben a faház és az uszoda lebontásával felszabadult területen egy multifunkciós csarnok épülne, amelyben egy 2500 fős kézilabdacsarnok, torna- és birkózóterem kapna helyet. Emellett létesülne egy szabadtéri és egy fedett uszoda is.

A Fradi elképzelései szerint később az Építők-telep is hozzájuk kerülne, így lenne hely szállodának, ezzel hosszú távon fenntarthatóvá válhatna az egész létesítmény, ami mellett a szabadtéri medence strandként is funkcionálhatna, valamint épülhetne egy modern, Budapesten még példa nélküli, orvosi, diagnosztikai és rehabilitációs központ is – ismerteti a Népszabadság cikke.

Kapcsolódó cikkek