Mayweather 10 millió dollárért, Paul 250 000-ért bokszol

Mayweather 10 millió dollárért, Paul 250 000-ért bokszol

A profi boksz élő legendája, Floyd Mayweather Jr. 10 millió dollár, azaz 2,87 milliárd forint garantált fellépti díjért száll ringbe magyar idő szerint hétfő hajnalban a videobloggerként elhíresült amerikai színész, Logan Paul ellen.

A Miamiban megküzdő felek fix javadalmazásáról beszámolva a Sporting News azt írta, hogy Paul negyedmillió dollárra számíthat, továbbá tíz százalék illeti meg őt a fizetéses tévécsatornák közvetítéseiből befolyó összegekből.

Utóbbi tétel a korábban öt súlycsoportban is profi világbajnoki címet szerző Mayweather esetében ötven százalékra rúg.

Az inkább show-műsornak beillő, semmint valódi bokszmeccsnek tekinthető, viszont jelentős érdeklődésre számot tartó eseményt eleve bemutató mérkőzésnek hirdették meg, amelynek toronymagas favoritja a 44 éves, 75 kilós Mayweather. A nálánál jóval magasabb és legalább tizenegy kilóval nehezebb, 26 esztendős Paul ugyanakkor nagyon magabiztosan nyilvánult meg saját esélyeit illetően, s a közösségi médiában kiütést ígért riválisának. A profi ökölvívástól visszavonult Mayweather korábbi mind az ötven mérkőzését megnyerte.

Az összecsapást nyolcmenetesre írták ki, a K.O. engedélyezett, viszont nincs pontozás és hivatalos végeredmény sem, amennyiben végigmegy a meccs.

Kapcsolódó cikkek