forrás: pixabay.com

Ebben senki sem tudta legyőzni a fiatalabb Mayweathert

Ebben senki sem tudta legyőzni a fiatalabb Mayweathert

Négyszáz millió angol fonttal, vagyis mintegy 186 milliárd forintnyi nettó bevétellel Floyd Mayweather Jr. vezeti a leggazdagabb profi bokszolók világranglistáját, amelyet a Planet Sport weboldal tett közzé.

A nem véletlenül “Pénz” (Money) becenévvel illetett, 45 éves amerikai öklöző hivatalosan ugyan már 2015-ben visszavonult, bemutató jellegű ringfellépéseket – továbbra sem kevés pénzért – azonban változatlanul vállal.

Profiként – a nagypehelysúlytól a nagyváltósúlyig – öt különböző súlycsoportban is világbajnok volt, és mind az ötven mérkőzésén veretlen maradt.

A boksszal szerzett vagyon alapján készült listán a második helyet a nehézsúly korábbi klasszis képviselője, a volt világbajnok George Foreman foglalja el 222 millió fonttal. A most 73 éves amerikai, aki amatőrként olimpiai bajnokságot nyert, a hivatásosok táborában 1967 és 1997 között versenyzett, 81 meccset vívott, ezek közül ötöt veszített el. A lajstrom harmadikja 148 millióval a 49 éves Oscar De La Hoya, aki a honfitárs Foremanhoz hasonlóan olimpiai aranyérmesként szegődött profinak, hat különböző kategóriában is eljutott a világbajnoki titulusig. Karrierjét 2008-ban fejezte be, de maradt a sportági miliőben: promóciós cég vezetőjeként mérkőzésszervezéssel foglalkozik.

A 43 esztendős Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao, aki páratlan módon nyolc különböző súlycsoportban is világbajnok tudott lenni, 129 millió fontnyit bokszolt össze.

Ő 1995-től 2021-ig volt aktív, de már profi karrierje közben politikai pályára lépett, szenátorrá választották, és általános vélemény szerint akkora a népszerűsége, hogy akár az ország államfője is lehet.

A profi boksz legvagyonosabbjai (angol fontban számítva):

1. Floyd Mayweather (amerikai) 400 millió
2. George Foreman (amerikai) 222 millió
3. Oscar De La Hoya (amerikai) 148 millió
4. Manny Pacquiao (Fülöp-szigeteki) 129 millió
5. Saúl Álvarez (mexikói) 105 millió
6. Lennox Lewis (brit) 103 millió
7. Tyson Fury (brit) 100 millió
8. Sugar Ray Leonard (amerikai) 88 millió
9. Anthony Joshua (brit) 60 millió
10. Volodimir Klicsko (ukrán) 58 millió

Kapcsolódó cikkek