Fucsovics Márton, forrás: Austarlian Open

Bravúros győzelmet aratott Fucsovics Márton

Bravúros győzelmet aratott Fucsovics Márton

A magyar ranglistát vezető teniszező bejutott a nyolcaddöntőbe az 1,465 millió dollár, vagyis 433 millió forint összdíjazású dohai keménypályás tenisztornán, miután az első fordulóban három szettben jobbnak bizonyult a nyolcadik helyen kiemelt amerikai Frances Tiafoe-nél.
A viadal holnapja szerint az első szettben 2:2 után a selejtezőből főtáblára jutott magyar teniszező (a világranglista 70. helyezettje) két brékkel 5:2-re meglépett, és a folytatásban egy adogatógémjét elbukta ugyan, de magabiztosan jutott játszmaelőnyhöz.

A második szettben Tiafoe (47.) 5:4-es vezetését követően a játszma első brékjével egyenlített. A döntő játszmában, a rivális 2:1-es vezetésénél Fucsovics elbukott egy maratoni gémet adogatóként, de nem tört meg, hanem újabb lendületet kapott a játéka. Két brékkel 4:3-ra fordított, majd az előnyét megtartva kiszerválta a meccset, amely 2 óra 22 percig tartott.

Fucsovics következő ellenfele a Cem Ilkel-Ricardas Berankis török-litván párharc győztese lesz. Párosban a magyar teniszező a spanyol Fernando Verdasco oldalán később a nyolcaddöntőben az elsőként rangsorolt horvát Mate Pavic és brazil Bruno Soares duóval találkozik.

Eredmények:

1. forduló (a 16 közé jutásért):
Fucsovics Márton-Frances Tiafoe (amerikai, 8.) 6:4, 4:6, 6:4
Györe (Djere, szerb, 5.)-Sonego (olasz) 6:1, 3:6, 6:2

nyolcaddöntő:
Bedene (szlovén)-Bublik (kazah) 6:3, 7:5

később:
páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):
Fucsovics Márton, Fernando Verdasco (magyar, spanyol)-Mate Pavic, Bruno Soares (horvát, brazil, 1.)

Kapcsolódó cikkek