Fucsovics Márton, forrás: Austarlian Open

Nagy dologra készül Fucsovics Márton

Nagy dologra készül Fucsovics Márton

A magyar teniszcsillag egyesben és párosban is pályára lép a magyar teniszválogatottban az ukránok ellen a Davis Kupa osztályozóján, amelyre csütörtökön és pénteken kerül sor Vilniusban.

A szerdai sorsoláson eldőlt, hogy a magyar éljátékos – aki 91. a világranglistán – Vjacseszlav Bielinszkijjel (605.) kezd, majd a nyitónap másik egyes mérkőzését Piros Zsombor (159.) vívja Vladiszlav Orlovval (530.). Pénteken a párost Fucsovics és Marozsán Fábián (179.) játssza Ilja Beloborodkóval (474.) és Vladiszlav Manafovval (1517.). A további két egyest Fucsovics-Orlov és Piros-Bielinszkij felállásban bonyolítják le.

A magyarok negyedik embere Fajta Péter (481.) lesz, Valkusz Máté (309.) sérülés miatt nem áll rendelkezésre a SEB Arena kemény pályáján.

Nagy Zoltán szövetségi kapitány korábban közölte, bízik abban, hogy ezúttal sikerül előbb lezárni a párharcot, mint három éve, amikor Budapesten a házigazdák 3-2-re legyűrték az ukránokat. Az ellenfél ezúttal az országban zajló háború miatt választotta a litván fővárost semleges helyszínként. Összesítésben az ukránok 2-1-re vezetnek, mivel előzőleg 2005-ben Donyeckben, és 1997-ben a Római parton is 3-2-re nyertek.

A magyar válogatott ha nyer, jövőre ismét a DK selejtezőjében léphet pályára, míg a vesztes az I-es csoportban folytatja szereplését.

Az együttes márciusban Sydneyben vívott selejtezőt, és 2-1-es vezetés után 3-2-re kikapott az ausztráloktól, akik ezzel bejutottak a DK szeptemberi csoportküzdelmeibe.

Kapcsolódó cikkek