Fucsovics Márton (archív)

Ez az álma a ranglistát vezető magyar teniszezőnek

Ez az álma a ranglistát vezető magyar teniszezőnek

Fucsovics Márton szerint januári teljesítménye és eredményei azt mutatják, hogy nagyon jól működik a közös munka új szakmai stábjával, vagyis Jancsó Miklóssal és Nagy Zoltánnal.

“Szeretek velük dolgozni, jó hangulat van az edzéseken. Mindig, mindent ki szoktunk elemezni, legyen az taktikai vagy technikai dolog. Nagyon pozitív vagyok, nagyon jó volt ez az évkezdet, bízom benne, hogy ez a jövőben is így folytatódik”

– mondta a világranglistán 67. helyen álló magyar játékos pénteken az M4 Sport Sporthíradó című műsorában.

Hozzátette, Jancsó Miklóst régebb óta ismeri, edzette is őt korábban, ezért vele egy kicsit közelebbi a kapcsolata, és nagyon jól kijönnek egymással. Másik edzőjével, Nagy Zoltánnal nemrég kezdtek el közösen dolgozni, de úgy érzi, hogy jó és eredményes a közös munkájuk.

A folytatást illetően kifejtette, hogy a februári programja már összeállt: Rotterdamban és Dubaiban 500-as, míg a kettő között Marseille-ben 250-es tornán lép pályára.

“Sok pontot kell védenem, úgyhogy ilyen szempontból nehéz időszak lesz. De jól megy a játék, remélem, hogy visszakerülök a legjobb ötven közé”

– hangsúlyozta rövid távú céljait.

Fucsovics Márton január elején a negyeddöntőben búcsúzott a 250-es dohai tornán, majd a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon három győzelmet aratott, mielőtt a nyolcaddöntőben szettelőnyből kikapott a 20-szoros Grand Slam-győztes, korábbi világelső svájci Roger Federertől.

Kapcsolódó cikkek