Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Audi beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2019. július 23-án, fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Szijjártó Péter: megvédjük határainkat

Szijjártó Péter: megvédjük határainkat

Sajnálatos minden olyan döntés, amely megnyitja Európa határait az illegális bevándorlók előtt, ahogy ezt az új olasz kormány teszi, de Magyarország megvédi határait. Erről beszélt a külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Szijjártó Péter sajnálatosnak és veszélyesnek nevezte azt az olasz döntést, amely megnyitja a határokat az illegális bevándorlók előtt, így – mint mondta – újabb tömegek érkezhetnek Európába illegálisan. De ez csak az első lépés, akik beengedik az illegális bevándorlókat, szét is akarják őket osztani a tagállamok között – tette hozzá.

“Ez újabb nyomásgyakorlás, hogy a tagállamok fogadják el a migránskvótát, tehát napirenden van a kötelező szétosztási mechanizmus”

– mondta a külügyminiszter, hozzáfűzve,

“mi ezt visszautasítjuk”.

A miniszter azt mondta, az év első hét hónapjában 224 000 bevándorló érkezett a görög hatóságok adatai szerint, ez a helyzet pontosan olyan, mint 2015-ben.

“Európa veszélyben van, az olasz döntés meghívás azoknak, akik meg akarnak indulni Európába, és most meg is fognak indulni”

– tette hozzá.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: egyetlen világos választóvonal van Európában, az, amely az illegális bevándorlás ellenzői és támogatói között húzódik. Magyarország semmiféle kvótát nem fogad el és mindenáron megvédi határait.

Kapcsolódó cikkek