Megint a Pride ellen küzd a szélsőjobboldali párt

Megint a Pride ellen küzd a szélsőjobboldali párt

A Budapest Pride betiltását sürgette keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Mi Hazánk Mozgalom két politikusa.

Novák Előd, a párt alelnöke arról beszélt: “az LMBTQP-propagandafelvonulás” helyett pártja ellendemonstrációját tiltotta meg a rendőrség, holott másodpercre pontosan ugyanakkor érkezett a két kérelem a hatósághoz, ezért a Kúriához fordulnak a határozat megváltoztatása érdekében.

“Az LMBTQP-propagandafelvonlás szervezői hálát adhatnak a Fidesz kétharmados győzelméért, aminek köszönhetően a vonaglásukat hatóságilag nem tiltják be”

– fogalmazott a politikus, sajnálatának adva hangot, hogy pártja az egyetlen, amely “a devianciát népszerűsítő rendezvény megszüntetését követeli”. Mi a mindenféle szexuális aberrációt propagáló felvonulások ügyében se Gyurcsányék támogató, se Orbánék tűrő politikáját nem támogatjuk, hanem a tiltást szorgalmazzuk – jelentette ki Novák Előd, aki szerint ebben a formájában a Budapest Pride szembe menne “az úgynevezett gyermekvédelmi törvénnyel” is.

“Nem kérünk a szerte a szerte a világból ideszervezett aberráltakból, a devianciaturizmusból”

– fogalmazott.

Vékony Csongor, a Mi Hazánk budapesti elnöke a sajtótájékoztatón azt közölte, “a hagyományos családmodell védelme érdekében” jelentett be az első törvényileg lehetséges pillanatban rendezvényt a Budapest Pride-éval azonos helyszínre és időpontra. Közlése szerint a teljes Andrássy utat kívánják rendezvényükhöz lefoglalni, és ebből nem engednek.

Kapcsolódó cikkek