Kormánypártok: nem megnyitni, hanem megvédeni kell Európa határait

Kormánypártok: nem megnyitni, hanem megvédeni kell Európa határait

Erről beszélt Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője szerdán Budapesten.

A KDNP-s politikus kiemelte,

minden migrációs útvonalon újra emelkedik az Európába igyekvők száma.

“Erre az uniós határügynökség, a Frontex is figyelmeztetett a napokban”

– jegyezte meg.

A kormánypártok meggyőződése, hogy nem megnyitni, hanem megvédeni kell Európa határait, mert a bevándorlók továbbra is özönlenek – szögezte le Nacsa Lőrinc, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a török és görög útvonalon megduplázódott a migránsok száma tavalyhoz képest, és ők mind Európa belsejébe igyekeznek.

“Mindannyian a balkáni útvonalon szeretnék Európa belsejét elérni, és ennek jeleit a magyar határon is érezni, ahol kedd este egy nagyobb létszámú migránscsoportot fogtak el”

– fűzte hozzá a KDNP-s képviselő.

Kitért arra is, hogy a migránsok miatt a nyugat-balkáni országokban is érezhetően nő a feszültség. Nacsa Lőrinc megjegyezte: folyamatosan aktív a spanyol útvonal is, ahol szintén emelkedik a migránsok száma. Hozzátette, aggodalommal figyelik az új baloldali olasz kormány lépéseit, a jelek szerint újra megnyithatják Olaszország tengeri kikötőit az Afrikából érkező tömegek előtt.

Nacsa Lőrinc kijelentette, éppen elég bevándorló jutott be Európába illegálisan, nem szabadna többet beengedni, majd rámutatott, hogy nagyon veszélyesek a bevándorláspárti baloldal tervei, akik még több migránst akarnak beengedni. Újra veszélyes tervek vannak az asztalon, és az új olasz külügyminiszter kötelező kvótáról és a migránsok szétosztásáról beszél.

“A Fidesz-KDNP kormánya elutasítja a kötelező letelepítési kvótát, és ahogy eddig, úgy ezután is mindent megtesz annak megakadályozására”

– jelentette ki.

Kérdésre a szerdai, ellenzéki kezdeményezésre megtartott rendkívüli parlamenti ülésnapról azt mondta, december 12-én az ellenzék ugyanebben a témában összehívta az Országgyűlést.

“Az ülést megtartották, de egyetlen ellenzéki képviselő sem vett részt rajta, a Fidesz-KDNP képviselői viszont ott voltak. Ez is azt mutatja, hogy az ellenzék kezdeményezése komolytalan”

– mondta Nacsa Lőrinc.

Kapcsolódó cikkek