Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester (k) az önkormányzati választások eredményváró rendezvényén a budapesti 400 Bárban 2019. október 13-án, fotó: Balogh Zoltán/MTI

Karácsony Gergely: Budapesten el kell kezdeni a nyitást

Karácsony Gergely: Budapesten el kell kezdeni a nyitást

Erről írt a főpolgármester csütörtökön a Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely bejegyzésében azt kérdezi, hogy

amikor erről “Budapest Restart”, javaslatok a főváros felelős újranyitás” címmel ír programot, “annak melyik szavát nem értik?”

“A kormány vagy töketlen, vagy politikai alapon bünteti a budapestieket. Nem is tudom hirtelen, melyik a rosszabb”

– fogalmazott a főpolgármester.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtök délelőtti online sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a kormány lehetségesnek látja a koronavírus-járvány miatt bevezetett budapesti korlátozások enyhítését is.

Azt mondta, a kormány azt kérte a főpolgármestertől és a kerületi polgármesterektől, hogy csütörtök délután 3 óráig nyilvánítsanak véleményét arról, milyen döntést hozzon a kormány.

Ezután a kormány virológusokkal egyeztet, majd az operatív törzs dönt arról, milyen új szabályok lépjenek életbe a fővárosban – ismertette, majd hozzátette, sok fővárosi polgármester egyértelműen véleményt nyilvánított; Karácsony Gergely főpolgármester levelét megkapták és “túllépve annak sajátos stílusán”, azt látják, hogy a főpolgármesternek nincs határozott álláspontja.

“A döntés felelősségét a kormány vállalja”

– jelentette ki Gulyás Gergely.

Kapcsolódó cikkek