Gyurcsány Ferenc pártjában úgy látják, hogy a kormány kevesebb bértámogatást ad, mint amennyit ígért

Gyurcsány Ferenc pártjában úgy látják, hogy a kormány kevesebb bértámogatást ad, mint amennyit ígért

A pánikkormány újabb hazugsággal bukott le a Demokratikus Koalíció szerint.

“Hiába ígérte meg a Fidesz-kormány korábban, hogy a kieső bérek felét kifizetik majd a bértámogatási program keretében, most mégis hirtelen bekerült a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat egyik hirdetményébe, hogy a támogatás mértéke nem haladhatja meg a minimálbér 150 százalékát.

A Demokratikus Koalíció szerint a pánikkormány újabb hazugsága bukott meg ezzel az intézkedéssel. Orbánék akkora bajban vannak a folyamatos tehetetlen intézkedések miatt, hogy már azt sem tudják, mit ígérjenek.

Mondhatnánk, hogy akkor is hazudnak, mikor kérdeznek, de igazából a Fidesz-kormány tagjainak meg se kell szólalniuk. Mi, európai magyarok már áprilisban ismertettük húszpontos válságkezelő csomagunkat, amiben érdemi segítséget javasoltunk a munkavállalóknak. Orbánék azonban még az álláskeresési járadék folyósításának meghosszabbítására se hajlandóak, nem hogy értékelhető bértámogatás megfizetésére, hiszen akkor kevesebb maradna nekik szőnyegekre, szobrokra, vagy festményekre az elit dolgozószobákba”  – fogalmazott Molnár Csaba,  a DK ügyvezető alelnöke, EP-képviselője, az Európai Parlament Gazdasági Bizottságának tagja.

Kapcsolódó cikkek