Molnár Csaba (archív)

Molnár Csaba: Az ÁSZ és az NVB is tíz körömmel védi az Orbán-rendszert

Molnár Csaba: Az ÁSZ és az NVB is tíz körömmel védi az Orbán-rendszert

A DK szerint teljesen nyilvánvaló, hogy a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) is a "pártállam" része. Így reagált az ellenzéki párt ügyvezető alelnöke hétfőn közleményében arra, hogy az NVB érdemi vizsgálat nélkül elutasította a DK-nak az Európai Bizottság elnökét is ábrázoló kormányzati hirdetések miatt benyújtott kifogását.

A DK-s politikus szerint

“Szijjártó Péter a BBC-nek adott interjújában bevallotta”, hogy a kormány az új, junckeres plakátokkal választási kampányt folytat. Ennek nyomán a DK a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordult.

Az NVB viszont hétfőn elutasította a beadványukat, mondván, “nincs kampányidőszak”. Az ellenzéki politikus szerint viszont ha a kormányzati hirdetés “választási kampány – ahogy Szijjártó mondta” -, akkor ez a választási törvény megsértése, ha azonban nem az, mert nincs kampányidőszak, akkor – mint fogalmazott – “milliárdos nagyságrendű tiltott pártfinanszírozás a Fidesznek”.

Ehhez képest az Állami Számvevőszék és az NVB is “egymásnak ellentmondva, tíz körömmel védik az Orbán-rendszert” – írta Molnár Csaba közleményében.

Kapcsolódó cikkek