Gréczy Zsolt

Gréczy Zsolt: Orbán Viktor és a DK a világ minden lényeges kérdésében szemben áll egymással

Gréczy Zsolt: Orbán Viktor és a DK a világ minden lényeges kérdésében szemben áll egymással

A miniszterelnök vagy hazudik, vagy nem érti a világot, amikor azt állítja, hogy az vagy keresztény, vagy liberális. Ezt mondta a Demokratikus Koalíció (DK) frakciószóvivője szombaton budapesti sajtótájékoztatóján.
Gréczy Zsolt a kormányfő tusványosi beszédére reagálva arról beszélt, hogy Orbán Viktor vélekedésével ellentétben “az egyéni szabadság és a nemzet megmaradása, Európa megerősítése” nem állnak szemben egymással.

Liberális demokráciát működtetni annyit jelent, elfogadom, hogy bárki dönthet a saját sorsáról, szokásairól, érzéseiről, meggyőződéséről, hitéről. A liberális jogállam tiszteli és erősíti a nemzetek összetartozását, nem lebontani, hanem erősíteni kívánja a nemzetek közös Európáját – mondta az ellenzéki politikus.

Gréczy Zsolt szerint Orbán Viktor évtizedes harca az ellenségeivel, amit saját maga kreált, nem szól másról, minthogy az állandó fenyegetettség érzését keltse a magyarokban, hogy diktatórikus hatalmát kiteljesítse.

“Szabadság vagy Orbán?; Európa vagy Orbán?, még inkább ezek a kérdések a kormányfő szombati beszéde után”

– mondta Gréczy Zsolt, aki szerint kérdés az is, hogy felszabadult, magabiztos nemzet lesz-e a magyar, vagy egy reszkető és állandó félelemtől elgyötört közösség. Kijelentette, Orbán Viktor és a DK a világ minden lényeges kérdésében szemben áll egymással, mert a “történelem két teljesen eltérő útján” járnak.

“A DK az erős, szabad, egységes Európát kínálja, amelyben szabadon lehet élni”

– mondta Gréczy Zsolt.

Kapcsolódó cikkek