Erős nemzeti képviseletet ígér a parlamentben a Mi Hazánk

Erős nemzeti képviseletet ígér a parlamentben a Mi Hazánk

Ezt hangsúlyozta pénteken, a parlament épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján Dócs Dávid, a törvényhozásba frissen bekerült párt alelnöke.

A politikus arról beszélt, 2018-as megalakulásuk óta a mérleg nyelvének szerepére készültek, ám a vasárnapi választáson az ellenzéki összefogás megmutatta, hogy “saját magát is képes alulmúlni”, negyedik alkalommal is kétharmados parlamenti többséghez juttatva a Fideszt.

“Bebizonyították, hogy nemhogy kormányváltásra alkalmatlanok, de az ellenzéki szerep is túl nagy falat a számukra”

– fogalmazott, majd arról beszélt, hogy a Mi Hazánknak lehetősége nyílik arra, hogy a következő négy esztendőben meghaladja az ellenzéki összefogást, “akár támogatottságban is”, bebizonyítva, hogy akár ellenzéki, akár kormányzati szerepben szolgálni tudják a nemzetet.

Dócs Dávid szerint a közeljövőben fel fog bomlani a hatpárti együttműködés, pártja azonban elég erős ahhoz, hogy képviselője a törvényhozásban az ellenzékiséget.

A Mi Hazánk alelnöke kiemelte: “valódi konstruktív ellenzéki szerepet” kívánnak betölteni, támogatva a nemzet érdekeit szolgáló javaslatokat, akár jobb-, akár – mint mondta, “véletlenül” – baloldalról érkezzenek azok.

Kapcsolódó cikkek