Demeter Márta, fotó: Szigetváry Zsolt/MTI (archív)

Demeter Márta: új egyensúlyra van szükség a magyar gazdaságban

Demeter Márta: új egyensúlyra van szükség a magyar gazdaságban

Az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese hétfői sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a kormánynak fel kell hagynia a multikat és néhány kiválasztott nagyvállalkozót helyzetbe hozó politikájával, és a hazai kisvállalkozásokat kell a magyar gazdaságpolitika középpontjába állítani.
A politikus széleskörű és célzott intézkedéseket szorgalmazott – a foglalkoztatottak mintegy 70 százalékának munkát adó – kis hazai cégek számára, amelyek – mint mondta – a nagyvállalatoknál lényegesen válságállóbbak.

A frakcióvezető-helyettes “a kormányzati zöldre festés” csimborasszójának tartja, hogy míg szerinte semmilyen érdemi gazdasági szerkezetátalakítást nem tervez a kormány, máris “az emberek pénzére utazik” a zöld államkötvény ötletével.

Kijelentette, a klímavédelmi intézkedésekhez szükséges pénzt a szennyezőktől kellene beszedni.

“Jelenleg hatalmas támogatást kapnak a multinacionális nagyvállalatok és pár kormány közeli nagyvállalkozó, miközben a kisvállalkozások a multik beszállítóiként kiszolgáltatott helyzetben vannak”

– sérelmezte Demeter Márta, aki szerint ez egy közelgő válság esetén óriási gazdasági gondokat okozhat.

Közölte, az LMP csökkentené a kisvállalkozások adó- és adminisztrációs terheit, míg a multik adóelkerülési gyakorlatát felszámolná.

A nagyvállalatoknak Demeter Márta szerint a szakképzésben, valamint a kutatás-fejlesztésben is nagyobb szerepet kellene vállalniuk.

Kapcsolódó cikkek