Csárdi Antal

Csárdi Antal: a közoktatásban mindenki kapjon egy tabletet

Csárdi Antal: a közoktatásban mindenki kapjon egy tabletet

Az LMP szerint nem várhat tovább az oktatási rendszer digitális átállása. A párt ezrét azt javasolja a kormánynak, hogy minden általános- és középiskolás diáknak, valamint az őket oktató tanároknak is bocsásson rendelkezésére egy tabletet.

Csárdi Antal frakcióvezető-helyettes kijelentette: a mintegy 1 250 000 diák és 111 000 pedagógus felszerelése az eszközzel 50 milliárd forinttal terhelné a költségvetést, ami szerinte aprópénz a büdzsé számaihoz képest.

A tablet előnyeit sorolva közölte, arra akár 1200 könyv is feltölthető – így a diákok tankönyvei is -, ami csökkentené az iskolatáskák súlyát, de a digitális kapcsolattartáshoz szükséges alkalmazások is telepíthetők rá.

“A magyar oktatás tízéves lemaradásban van a digitális oktatás terén, a felzárkózást pedig nagyban tudnák segíteni ezek az eszközök”

– szögezte le.

Hohn Krisztina országgyűlési képviselő emellett béremelést szorgalmazott a pedagógusok számra, azt ugyanis nem tartotta elégségesnek, hogy mindössze a leszakadó térségekben tanítók juthatnak bruttó 500 ezer forintos bérkiegészítéshez, pályázat útján.

Kapcsolódó cikkek