Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselõje, a párt árnyék-miniszterelnöke beszédet mond az árnyékkormánya tagjainak bemutatásán a budapesti Off Kultúrszövõgyár Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2022. szeptember 19-én, fotó: Kovács Anikó/MTI

Árnyékkormány: a DK rezsimentő alapot hozott létre

Árnyékkormány: a DK rezsimentő alapot hozott létre

Hiába van egyéves mélyponton a gáz világpiaci ára, a kormány érvényben hagyta a hétszeres rezsiemelést, így az emberek a világpiaci árnál jóval drágábban kapják a gázt az ellenzéki Árnyékkormány szerint.

“A rezsikiadásainkon többen is jól keresnek: a világpiaci árnál drágább lakossági gázáron az MVM, a rendszerhasználati díjakon pedig Mészáros Lőrinc érdekeltsége termel profitot. Az történik, ami a járvány alatt, a fideszes oligarchák hasznot húznak az emberek bajaiból, most a kormányzati rezsiemelésből. Egy tisztességes, felelős, baloldali kormány pont az ellenkezőjét csinálná: segítene az embereken. Amíg Orbánék a rezsiválságon is gazdagodnak, addig az Árnyékkormány a Rezsimentő Alappal segít a bajba került családokon.

Arra kérünk mindenkit, hogy küldjön támogatást a Rezsimentő Alapba, mi pedig az ott összegyűlt pénzből nehéz helyzetben lévő családok és idősek decemberben esedékes rezsiszámláját fogjuk kifizetni.

A DK politikusai már több mint 10 millió forintot utaltak a Rezsimentő Alapba, hogy megmutassák, nemcsak szavakban, hanem tettekkel is szeretnének segíteni. Tehetünk azért, hogy a tisztességesen dolgozó emberek ne maradjanak fűtés nélkül karácsonyra, ezért várjuk, hogy minél többen jelentkezzenek rezsimentőnek” – fogalmazott Kálmán Olga, az Árnyékkormány szóvivője.

Kapcsolódó cikkek