Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselõje, a párt árnyék-miniszterelnöke (elöl, k) és az árnyékkormánya tagjai a budapesti Off Kultúrszövõgyár Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2022. szeptember 19-én. A felsõ sorban: Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere, a vidéki önkormányzatokért felelõs fõtanácsadó, Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester, önkormányzati árnyékminiszter, Oláh Lajos parlamenti képviselõ, környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminiszter, Gy. Németh Erzsébet, a DK alelnöke, szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszter, Varju László, a párt alelnöke, energia- és rezsiügyi árnyékminiszter, Dávid Ferenc, a DK országgyûlési képviselõje, gazdasági árnyékminiszter, Benedek Szilveszter, a Veszprém megyei közgyûlésben dolgozó képviselõ, mezõgazdasági árnyékminiszter, Kálmán Olga parlamenti képviselõ, az árnyékkormány szóvivõje (b-j). Az alsó sorban: Komáromi Zoltán országgyûlési képviselõ, egészségügyi árnyékminiszter, Mustó Géza, a X. kerület rendvédelemért, közbiztonságért felelõs alpolgármestere, az árnyékormány belügyminisztere, Rónai Sándor, a DK EP-képviselõje, árnyék-külügyminiszter, Molnár Csaba, a DK ügyvezetõ alelnöke, árnyék-kancelláriaminiszter, Bodnár Zoltán árnyék-pénzügyminiszter, Arató Gergely parlamenti képviselõ, a kormányprogramért felelõs árnyékminiszter és Kordás László bér- és munkaügyi árnyékminiszter (b-j), fotó: Kovács Anikó/MTI

A rend miatt aggódik az Árnyékkormány

A rend miatt aggódik az Árnyékkormány

Szerintük a rendőrőrsök bezárásával veszélyezteti az emberek biztonságát a rezsiválságot okozó Orbán-kormány, pedig nem szabad felszámolni a rendőri jelenlétet a kistelepüléseken.

“Már a magyar emberek biztonságát veszélyezteti az Orbán-kormány által okozott rezsiválság: összesen 129 rendőrségi objektumot zártak be, 112-t  “ideiglenesen”, 17 épületet pedig véglegesen, mert nem tudják kifizetni az épületek fűtési- és áramszámláit. Így rendőrőrs nélkül maradt számos település, pedig a Független Rendőrszakszervezet szerint ezeken a helyeken szükség volt a rendőri jelenlétre.

Az Árnyékkormány szerint a magyar emberek személyes és vagyoni biztonságát veszélyezteti az Orbán-kormány azzal, hogy rendőrőrsöket zár be és magára hagyja a kistelepülésen élőket.

Nem bezárásokra, hanem sürgős kormányzati beavatkozásra van szükség a rendőrség rezsiszámláinak kifizetéséhez, mert biztosítani kell a rendőri jelenlétet minden magyar településen. Nem engedhető meg, hogy a Belügyminisztérium rendőrségi objektumokat zárjon be, ezzel veszélyeztetve az emberek biztonságát, valamint a rendőri állomány érintett tagjait arra kényszerítse, hogy több órát ingázni kényszerüljenek a családjuk és a szolgálati helyük között. Egy olyan hivatás esetén, ahol minden perc számít a felderítésben, elfogadhatatlan, hogy most akár több órát is várni kell majd a rendőri intézkedésre, ez pedig egyértelműen a rendőri felderítő munka rovására fog menni.”  – fogalmazott Mustó Géza, Árnyék-belügyminiszter.

Kapcsolódó cikkek