A rendvédelmi dolgozók helyzetének javítását sürgeti a Mi Hazánk

A rendvédelmi dolgozók helyzetének javítását sürgeti a Mi Hazánk

A rendvédelmi dolgozók helyzetének javítását sürgette a Mi Hazánk Mozgalom két szakpolitikusa szerdán, Budapesten, sajtótájékoztatón.
Lantos János, a párt munkaügyi kabinetjének elnöke azt hangsúlyozta, a rend és a közbiztonság elengedhetetlen feltétele egy ország normális működésének, ehhez azonban szükség van arra, hogy megbecsüljék a rendvédelmi dolgozókat.

Szerinte az utóbbi szempont nem érvényesül napjainkban Magyarországon, hiszen csökkennek a területre szánt költségvetési források, továbbra is késik a koronavírus elleni oltás felvételét elutasító, ezért elbocsátott dolgozók – köztük a rendvédelmiek és katonák – visszavétele vagy kártalanítása, eközben a szférában alacsonyak a fizetések és elvonták a korkedvezményes nyugdíjba vonulás lehetőségét is.

Vidó Attila, a Mi Hazánk rendvédelmi szakpolitikusa arról beszélt, a jog- és szakszerűség keretein belül fegyverhasználati jogot kell adni a déli határon “az országunkat ostromló hordák” ellen fellépő rendvédelmi dolgozóknak.

Szorgalmazta azt is, hogy a rendőrkapitányságokon és tűzoltólaktanyákban alakítsanak ki legalább 22-23 fokra felfűtött melegedőket a nemegyszer órákon át bevetésen lévő munkatársaknak, valamint biztosítsanak nekik nagy teljesítményű szárítógépeket. Azzal érvelt, nem kizárt, hogy az állomány tagjainak a bázisra visszaérkezés után órákkal vagy akár percekkel ismét bevetésre kell indulniuk, a vizes ruházat pedig veszélyezteti az egészségüket.

Kapcsolódó cikkek