A külföldi szavazókkal foglalkozik a jobboldali ellenzéki párt

A külföldi szavazókkal foglalkozik a jobboldali ellenzéki párt

Bár még három hét van hátra a külképviseleti névjegyzékbe vételig, már most annyi magyar jelezte, hogy a május 26-i EP-választáson külföldről adná le szavazatát, mint 2014-ben a jelentkezési határidő lejártakor a párt szerint.

Azt írták közleményükben, hogy

a Nemzeti Választási iroda online nyomon követhető adatai szerint jelenleg 7447-en terveznek így voksolni, a legtöbben az Egyesült Királyságból, Németországból, Belgiumból és Svájcból.

Szerintük, miközben a kormánypárti médiában harsogó propaganda hirdeti, hogy “Megállt az elvándorlás hazánkból”, és “Hazajönnek külföldről a magyarok”, a valóság ezzel szemben az, hogy tavaly csak Németországban több magyar gyermek született, mint egész Nógrád megyében.

“Bár az elvándorlás valós mértékéről csak becsléseink vannak, jelenleg közel egymillió ember keresi a boldogulást hazájától távol, és fiatalok további százezerei tervezik a kivándorlást”

– olvasható Bencsik Jánosnak, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet elnökének közleményében.

“A Jobbik európai parlamenti programja átfogó megoldási javaslatot kínál az uniós támogatáspolitika reformjára, a nyugati és keleti tagállamok közötti bérszakadék csökkentésére, valamint az uniós pénzekkel való visszaélések szankcionálására. Május 26-án válasszuk az igazságosabb és szolidárisabb Európát, szavazzunk egy szabadabb és élhetőbb Magyarországra”

– fogalmazott az országgyűlési képviselő.

Kapcsolódó cikkek