A Jobbik kiáll az európai ügyészséghez csatlakozás mellett

A Jobbik kiáll az európai ügyészséghez csatlakozás mellett

A parlamentben, valamint a csalások és az uniós forrásokkal való visszaélés elleni európai kezdeményezés támogatásával is kiáll Magyarország európai ügyészséghez csatlakozása mellett a Jobbik. Ezt mondta Bana Tibor alelnök csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

A ellenzéki képviselő szerint Orbán Viktor kormányának “az EU pénze jól jön”, csak azt szeretnék, hogy ne vizsgálják, mire költik azt. Példaként említette azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint uniós forrásból vásárolt önkormányzati kisbuszokkal szállították a miniszterelnöki beszéd hallgatóságának “jelentős részét”. A parlament európai ügyek bizottságának alelnöke álságosnak nevezte Orbán Viktor és a Fidesz politikáját. 2010 óta “egyre erőteljesebben jellemzővé vált az európai uniós források korrupt felhasználása, ez jelenti Orbán Viktor kormányzásának egyik pillérét” – mondta a jobbikos politikus, aki szerint a kabinet számára az az elsődleges, hogy a haverokat, a hozzá köthető oligarchákat kiszolgálja.

“Míg a 2009-es európai parlamenti kampányában még kiállt az európai ügyészséghez csatlakozás mellett a Fidesz, kormányra kerülve kézzel-lábbal tiltakozik az intézmény bevezetése ellen”

– jelentette ki Bana Tibor.

A politikus a sajtótájékoztatón arra hivatkozva hárította el az M1 aktuális csatorna kérdését az MTVA elleni bojkottról, hogy amíg a Fidesz “propagandaérdekeit szolgáló”, “magukat közszolgálatinak nevező” médiumok magatartásában nem áll be érdemi változás, addig nem nyilatkoznak, és ugyanerre kérnek minden ellenzéki pártot.

Kapcsolódó cikkek