A Jobbik szerint a magyar kormány ismét szégyenpadra került

A Jobbik szerint a magyar kormány ismét szégyenpadra került

Az ellenzéki pártban egyetértenek azzal, hogy az EU soros elnökeként a finnek meghallgatást tartanak a magyar jogállamiság helyzetéről, ez ugyanis egész Magyarország érdeke.

“Csaknem egy éve van folyamatban hazánkkal szemben a hetes cikkely szerinti eljárás, azóta azonban nem történt előrelépés. Úgy tűnik, hogy a finn kormány most hajlandó lépni, így szeptember 16-án az Általános Ügyek Tanácsa meghallgatja a kormány álláspontját.

Az MTA beszántása, a bíróságok függetlensége, a sajtószabadság és a korrupció mellett még sok más témában kell számot adnia a magyar kormánynak.

A meghallgatás Magyarország érdeke, hiszen a jövőben akár jogállamisági normákhoz is köthetik az európai uniós források elosztását. Szükség van tehát arra, hogy Orbán Viktor és kormánya visszatérjen a demokrácia útjára, különben tevékenységüknek az egész ország, tisztességes honfitársaink láthatják kárát. A Jobbik a demokratikus értékeket alapvetőnek tartó jobboldali pártként elkötelezett az uniós források átlátható és hatékony elköltése iránt” – fogalmazott Bana Tibor, a Jobbik és az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának alelnöke.

Kapcsolódó cikkek