Bana Tibor (archív)

Bana Tibor: több figyelmet a kistelepüléseknek

Bana Tibor: több figyelmet a kistelepüléseknek

A kistelepülések helyzetének javítását szorgalmazta hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a Jobbik alelnöke, aki szerint a Fidesznek nem számítanak az ilyen falvakban élők.

Azt hangsúlyozta, pártja fontosnak tartja, hogy javuljon az élet minősége azon a több mint ezer településen, ahol a lakosságszám nem éri el a fél ezret még akkor is, ha a népesség alig három százaléka lakik ezeken a helyeken. Ezeknek az embereknek az esélyeit is közelíteni kell a többiekéhez, hiszen

“nem szabad erre mennyiségi kérdésként tekintenünk”

– érvelt Bana Tibor.

Az ellenzéki politikus szorgalmazta, hogy mihamarabb teljesedjen ki a kormányzat által ígért, minden településen ingyenes wifi-szolgáltatást biztosító program, napi egy-két járat helyett pedig használható tömegközlekedési rendszert kapjanak a kisebb falvak.

Azt is igényeik között említette, hogy állítsák helyre az önkormányzatiságot, amely szerinte a kistelepüléseken csonkult az utóbbi években a legnagyobb mértékben.

Bana Tibor lényeges feladatnak nevezte, hogy sikerüljön megállítani a fiatalok elvándorlását a kistelepülésekről. Lehetséges eszközként említette, hogy az eddiginél kedvezőbb feltételekkel pályázhassanak az itt élők, hogy újabb munkahelyek jöhessenek létre a falvakban.

Kapcsolódó cikkek