Ezt gondolják a budapestiek arról, ki legyen a főpolgármester

Ezt gondolják a budapestiek arról, ki legyen a főpolgármester

Tarlós Istvánt a fővárosiak 56 százaléka tartja alkalmasnak a főpolgármesterségre, és csak 34 százalékuk kételkedik ebben, Karácsony Gergelyt a budapestiek 32 százaléka tartja alkalmasnak, 53 százaléka pedig nem. Ezt közölte közvélemény-kutatása alapján a Nézőpont Intézet hétfőn.

A közleményben azt írták, a magukat baloldalinak nevező szavazók 43 százaléka Tarlós István győzelmére, 41 százaléka pedig Karácsony Gergely, az ellenzéki pártok jelöltjének győzelmére számít az önkormányzati választáson.

Az intézet hozzátette,

a budapestiek 60 százaléka Tarlós István, a Fidesz-KDNP jelöltje, 18 százaléka Karácsony Gergely, 1 százaléka Puzsér Róbert győzelmére számít.

A kormánypártiak 88 százaléka veszi biztosra Tarlós István újbóli megválasztását, és csak három százalékuk gondolja, hogy az ellenzéki pártok jelöltje legyőzi a választáson.

“A kutatásból kiderült az is, hogy Puzsér Róbertet a szavazók tizenegy, a ‘nemzeti baloldali’ Thürmer Gyulát hat, Berki Krisztiánt pedig egy százalékuk nevezte alkalmas jelöltnek”

– tették hozzá.

Kitértek arra is, hogy a biztos szavazók 52 százaléka Tarlós Istvánt, 42 százaléka Karácsony Gergelyt, 6 százaléka pedig Puzsér Róbertet támogatja.

“Ez minimális emelkedés Tarlós István esetében és hasonló csökkenés Karácsony Gergely támogatottságában”

– fűzték hozzá.

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása 2019. augusztus 29. és szeptember 7. között Budapesten ezer ember telefonos megkérdezésével készült. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb fővárosi lakosságra nem, kor, és iskolai végzettség szerint, a maximális mintavételi hiba 3,2 százalék – írták.

Kapcsolódó cikkek