A budai Várba vonult a Momentum

A budai Várba vonult a Momentum

A Momentum politikusai és aktivistái elbontották a Karmelita előtti kordonokat és átvitték a Sándor-palota, a köztársasági elnök hivatala elé, majd "Pedofilvédő Novák Katalin" feliratot lógattak rá amiatt, mert Novák Katalin egy pedofil bűncselekményben résztvevőnek adott kegyelmet.

“A pedofília az elképzelhető bűncselekmények legaljasabbika, ami jóvátehetetlen károkat okoz az áldozatok életében. A bicskei gyermekotthon esetében az áldozatok 10 éven át küzdöttek azért, hogy a pedofil igazgató és tettestársai megbűnhődjenek tetteikért”

– mondta Orosz Anna, a Momentum országgyűlési képviselője és kiemelte, hogy Novák kegyelme nem más, mint az áldozatok arculköpése.

Orosz elmondta, hogy nem tisztázott, hogy miért kaphatott kegyelmet a pedofíliában segédkező igazgatóhelyettes, de az látszik, hogy több szálon kötődik a Fideszhez és Orbán Viktorhoz az ügy.

“Novák elvesztette maradék méltóságát is a köztársasági elnöki szerepében. Lemondása lenne a minimum ebben a helyzetben.  A Momentum jogászai már vizsgálják, hogyan lehet elérni azt, hogy a mindenkori köztársasági elnöknek indokolnia kelljen: kinek és miért ad kegyelmet. Továbbá mindenkihez el fogjuk vinni az országban a hírt, hogy Novák és a Fidesz pedofilokat véd. Ezért jövő péntekre tüntetést hirdetünk ide, a Sándor-palota elé”

– tette hozzá az ellenzéki politikus.

Kapcsolódó cikkek