illusztráció

Híres emberek gyerekei segítenek a szülők nélkül élő gyerekeknek

Híres emberek gyerekei segítenek a szülők nélkül élő gyerekeknek

Sztankay Orsi fia/Sztankay István unokája, Farkasházy Réka és Kárász Eszter lánya is segít az SOS Gyermekfalvakban élő gyerekeknek. 23 000 gyerek nem élhet az anyukájával. Nekik az Anyák napja egészen mást jelent. Kampányt indít az SOS, hogy minden gyermek biztonságos otthonra találjon az országban.
Belegondoltunk már, milyen lehet kint állni ünneplő ruhában a szülők előtt Anyák napján annak a gyereknek, aki nem élhet az anyukájával?

2017-ben közel 23.000 gyerek élt állami gondoskodásban, 64%-uk nevelőszülőknél. Többségüket elhanyagolás, bántalmazás, a szülők szenvedélybetegsége, betegsége miatt emelték ki a családból. Az SOS Gyermekfalvak most indított kampányának célja, hogy felhívja a figyelmet a szülők nélkül élő gyerekek helyzetére és népszerűsítse a nevelőszülőséget – olvasható az alapítvány közleményében.

Az első kisfilmben Anyák napja alkalmából híres emberek gyerekei csalnak könnyet a szemünkbe, ahogy felköszöntik édesanyjukat.

“Bár 2014 óta jogszabályi változások nyomán minden gyermekvédelmi gondoskodásba került, 12 évesnél fiatalabb gyermeket nevelőszülőnél kell elhelyezni, ez egyelőre nem tud megvalósulni.

5600 nevelőszülő van az országban, de többszázra lenne még szükség, hogy nagy intézmények helyett valóban családban nőhessenek fel a gyerekek.

Az átalakulás előtt álló SOS épp bővíti nevelőszülői hálózatát, ezért várja nevelőszülők jelentkezését” – írták.

Kapcsolódó cikkek