Az Isten pénze című musicalt mutatják be az Arénában

Az Isten pénze című musicalt mutatják be az Arénában

Az Isten pénze című musicalt mutatják be december 22-én délután a Papp László Sportarénában több mint tízezer, a nevelőszülői hálózatban és nagycsaládokban felnövő gyermek és családja szórakoztatásáról gondoskodva.

Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta, hogy az előadást a több mint tíz éves múltra visszatekintő Magyarország karácsonya rendezvény keretében szervezik meg. Az idén 12 ezer nézőt várnak a Papp László Sportarénába.

A meghívottak között vannak nevelőszülők és gyermekeik, fogyatékossággal élők, örökbefogadók és örökbefogadottak, valamint nagycsaládosok.

Mint mondta, az eseménnyel szeretnének rávilágítani arra a felelősségre, amelyet az államnak a gyermekekért és a gyermeket nevelőkért vállalnia kell.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára elmondta: a nevelőszülői hivatás fontosságára kívánják felhívni a figyelmet, a hivatás lényegét szeretnék megismertetni a társadalommal.

Hangsúlyozta, hogy a szociális területen gyermekvédelemmel, felzárkózással foglalkozók között emblematikus szereplők a nevelőszülők, hiszen ők azok, akik ott vannak, amikor egy gyermeknek segítségre van szüksége, és befogadják a gyerekeket a saját otthonukba.

A december 22-i eseményt figyelemfelhívásként és köszönetképpen szervezik meg számukra.

Tolcsvay László zeneszerző elmondta: Charles Dickens Karácsonyi ének című meséjéből 23 éve írták a darabot, amely azóta ezer előadáson túl van, szerte Európában játszották. A mű színpadi adaptációját Müller Péter készítette, a dalszövegeket Müller Péter Sziámi írta. A művet a Budapesti Operettszínház produkciójában láthatja a közönség.
A színházi előadásra a nevelőszülői hálózatban gondozott gyermekek és családtagjaik mellett az örökbefogadásokat támogató állami és civil szervezetek tagjait, a fogyatékossággal élő gyermekek gondozását segítő szervezetek képviselőit is várják.

A musicalt a Budapesti Operettszínház művészei az Operettissima Nonprofit Kft. szervezésében játsszák, Szabó Mónika vezényletében december 22-én délután 14 órakor láthatja a közönség.

Scrooge szerepében Földes Tamás, Marley-ként Németh Attila látható, mellettük többek között Kalocsai Zsuzsa, Kocsis Dénes, Simon Panna és Gömöri András Máté játszik az előadásban, amelyben fellép a zeneszerző Tolcsvay László is. A produkció díszletét Szlávik István, jelmezeit Gyarmathy Ágnes tervezte, koreográfusa Barta Viktória, rendezője Somogyi Szilárd.

Kapcsolódó cikkek