fotó: pixabay.com

Állatvédőkkel telik meg hétvégén a Népliget

Állatvédőkkel telik meg hétvégén a Népliget

A Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat egész napos örökbefogadó és családi nappal várja az állatbarátokat június 12-én 10 és 18 óra között, a Népligetben, a Planetárium melletti zöld területen, ahol szakmai előadások, kerekasztal-beszélgetések és színes gyermekprogramok is várják az érdeklődőket.

Az eseményen egy asztalhoz ülnek a hazai állatvédelem szereplői, képviselteti magát az állam, a tudomány és a civil szervezetek is. Jelen lesz Ovádi Péter állatvédelmi miniszteri biztos, Dr. Vetter Szilvia az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának vezetője és Tornóczky Anita az Állatvédőrség szóvivője.

Rendkívül érdekesnek ígérkezik Miklósi Ádám professzor előadása, aki az örökbefogadott állatok pszichológiájáról beszél majd.

A gyerekfoglalkoztató sarok mellett lesz terápiáskutya-simogató, bemutatóval készül a Forte kutyaiskola, látványos agility-show mellett pedig Jack Spenót egy interaktív előadás keretében segíti majd a gyerekek felelős állattartásra történő edukációját.

Az eseményen kerül átadásra a felelős állattartásról szóló rajzpályázat helyezettjeinek nyereménye is.

Az eseményen egész nap lehetőség nyílik a kutyák és macskák gazdásítására az állatvédő szervezetekkel, de a kerekasztal-beszélgetések célja is az, hogy növeljék az örökbefogadási kedvet. Az előadók, köztük több civil szervezet is az örökbefogadás előnyeiről, a gyermekek és az állatok kapcsolatáról, és például a sajtó szerepéről beszélgetnek majd.

Időpont: 2021. július 12. 10-18 óra
Helyszín: Budapest, Népliget, a Planetárium melletti zöld terület

Az eseményt megnyitja 10 órakor Ovádi Péter állatvédelmi miniszteri biztos és Dr. Fülöp Erik független országgyűlési képviselő, a NÁSZ Egyesület elnöke

Programterv:

10:30 – 11:30: Kerekasztal-beszélgetés az örökbefogadásról, a felelős állattartásról, a társadalmi edukációról és az egyes szereplők feladatairól. Részt vesz: Ovádi Péter állatvédelmi miniszteri biztos, dr Vetter Szilvia phd. az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának vezetője, Tornóczky Anita, az Állatvédőrség szóvivője. A beszélgetés házigazdája: Dr. Fülöp Erik független országgyűlési képviselő, a NÁSZ Egyesület elnöke

11:30-11:45: Kérdések megválaszolása

11:45: Felelős állattartás rajzpályázat nyereményeinek átadása

12:00: Az örökbefogadásra váró állatok bemutatása

12:30: Forte kutyaiskola bemutatója

13:00: Kerekasztal-beszélgetés az állatok és a gyerekek kapcsolatáról

14:00: Gyerekek bevonásával interaktív játék az állatok iránti szeretetről Jack Spenóttal

14:30: Előadás: prof. Miklósi Ádám: Az örökbefogadott állatok pszichológiája

15:30: Agility bemutató

16:00: Kerekasztal-beszélgetés az örökbefogadásról az állatvédő szervezeteknél

17:00: Kerekasztal-beszélgetés a sajtó képviselőivel a média szerepéről az állatvédelemben

18:00: A rendezvény lezárása, elköszönés

10-18 óra között külön sátorban: Adomány-gyűjtés, gyermek-foglalkoztató

Kapcsolódó cikkek