kiskutya (illusztráció), forrás: pixabay.com

Terjeszkedne a hobbiállat-megőrző startup

Terjeszkedne a hobbiállat-megőrző startup

Országos jelenlétet, ezt követően külföldi piacra lépést is tervez a PetWiseCare Kft., amely hobbiállatokra vigyázók közvetítésével foglalkozik.

Piller Pálma, a PetWiseCare tulajdonosa elmondta,

hogy a vállalkozás létrehozásának ötletét állatorvosi tapasztalataiból merítette.

Munkája során azzal szembesült, hogy a hobbiállattartók számára gyakran nehézséget okoz, hogy szükség nincs kire bízniuk állatukat, például ha a gazdi elutazik, vagy esetleg betegség miatt időszakosan nem tudja ellátni kedvencét. Külön problémát jelent hozzáértő és megbízható személyt találni, amikor speciális ellátást igénylő idős vagy beteg kisállatról van szó.

A PetWiseCare programban csak olyan “állatszitterek” vehetnek részt, akik teljesítik a vizsgát az online képzés után, amit állatorvosok tartanak.
forrás, pixabay.com

A 2022-ben indult projekt nagy érdeklődés mellett működik, jelenleg 60 szitterrel dolgoznak nyolc nagyvárosban: Budapesten, Győrben, Szegeden, Pécsett, Kecskeméten, Debrecenben, Gyöngyösön és Siófokon. Céljuk a teljes hazai lefedettség, majd a külföldi terjeszkedés, szeretnének piacvezetővé válni ezen a területen. A szolgáltatás iránti megnövekedett igény alátámasztására idézte az Állatorvostudmányi Egyetem kutatását, amely szerint a koronavírus-járvány ideje alatt a kutyatartók száma jelentősen megugrott. Míg 2018-ban a háztartások 36 százaléka tartott kutyát, addig 2021 nyarán már az 50,4 százaléka. A gazdával rendelkező kutyák száma Magyarországon jelenleg meghaladja a 2,8 milliót.

A PetWiseCare korábban részt vett a K&H startupoknak szóló inkubátorprogramjában, emellett a vállalkozásba korábban három angyalbefektető is beszállt.

“Legutóbb Balogh Péter vállalkozótól kaptak támogatást”

– ismertették.

“A kapott befektetéssel megkezdik egy applikáció fejlesztését, de a valódi cégfejlesztés mentorálási folyamattal valósul meg”

– mondta a vállalkozás képviselője. Az idei terveik közt szerepel egy online kisállat profil, oltás emlékeztető és kisállat napló funkciók továbbfejlesztése.

Kapcsolódó cikkek