A Clark Ádám úszódaru kiemeli a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó roncsát a Margit hídnál 2019. június 11-én, fotó: Mónus Márton/MTI

Sikerült kiemelni a Hableányt, újabb holttestek kerültek elő

Sikerült kiemelni a Hableányt, újabb holttestek kerültek elő

Négy holttestet hoztak ki a búvárok a Hableány roncsából kedd 8 óra 20 percig. Ezt jelentette a helyszínről az MTI tudósítója.
A búvárok még 4 embert keresnek a Hableány dél-koreai utasai közül.

“A Panorama Deck Kft. saját halottjának tekinti a Hableány balesetében elhunyt kollégáit”

– közölte a társaság szóvivője kedden.

Tóth Mihály közleményében azt írta: a május 29-én a Margit híd mellett balesetben elsüllyedt hajó kiemelése a Panorama Deck legénysége számára “felkavaró élményt” jelent. A vállalat minden tagja gyászolja a tragédiában elhunyt kollégáit és utasaikat.

“Együtt érzünk a családokkal és a barátokkal, osztozunk a veszteségükben”

– fogalmaztak.

A balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó roncsa, miután a Clark Ádám úszódaru félig kiemelte a Dunából a Margit hídnál 2019. június 11-én, fotó:
Máthé Zoltán/MTI
Azt írták, ha a közvetlen hozzátartozók elfogadják, és kollégáik másként nem végrendelkeztek, akkor hajós temetésen búcsúznak majd el tőlük.

A sétahajó május 29-én este süllyedt el, mindössze 7 mp alatt a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet.

Hét utast sikerült kimenteni.

Pintér Sándor belügyminiszter a hajó kiemelésével kapcsolatos feladatokkal a Terrorelhárítási Központot (TEK) bízta meg. A hajó kiemelését kedd reggel kezdték meg, kora délutánra már az egész hajótest kint volt a vízből.

 

Kapcsolódó cikkek